O godini za nama: Decenija Istorijskog zabavnika i PET NAJČITANIJIH TEKSTOVA NA SAJTU u 2023.

Obrnusmo još jedan krug oko Sunca na ovom našem kamenu koji zovemo Zemlja. Čestitam svima koji su još uvek tu - uspeli smo! ;)


Vreme je za već tradicionalnu rekapitulaciju svega onoga što smo prošli u godini za nama. A, prošlo je kao tren! 2023. kao pesak nam se iskrunila pod prstima i, čini mi se, kao da je juče bilo kada sam pisala o događajima i tekstovima koji su na Istorijskom zabavniku obeležili 2022. - a prošlo je 12 meseci!

Ipak, bilo je tu svačega - novih priča, poznanstava, saradnji… novih predavanja, projekata, promocija knjige… i naravno, proslave (prvih) 10 GODINA ISTORIJSKOG ZABAVNIKA! Hvala svima na čestitkama, lepim željama i što već punu deceniju birate da svoje vreme provodite ovde. To što mogu da pišem o onome što istinski volim i sa vama delim tu svoju ljubav, nešto je na čemu sam beskrajno zahvalna životu.

Želim vam da vam sve brige ostanu u staroj godini i nadam se da ste u novu zakoračili vedri i puni optimizma. Neka vam 2024. ostvari sve želje i donese radosti, ljubavi i momente za koje sada ni ne znate da su vam potrebni.

Želim vam što i sebi… godinu punu malih radosti i trenutaka koji oduzimaju dah… Ljubavi bez kajanja… Život ispunjen običnim, svakodnevnim čudima.

Srećna Nova godina!

Aleksandra

p.s. I, za kraj -

PET NAJČITANIJIH TEKSTOVA u 2023. godini:

1. OVO JE AMBER! NJENA TRAGEDIJA PROMENILA JE ZAKONE ŠIROM SVETA, A SADA JE RED I NA SRBIJU

2. ŠTA ZAPRAVO ZNAČI "DŽANUM"? REČ SE POMINJE U MNOGIM DOMAĆIM PESMAMA, ALI VEĆINA NE ZNA PRAVO ZNAČENJE

3. JEDAN OD NAJVEĆIH POKOLJA U EVROPI: ISTORIJSKI DOGAĐAJ KOJI JE ODREDIO DA BAŠ PETAK 13. POSTANE BAKSUZNI DAN

4. KRALJ ČUDOVIŠTE: BIO JE PLOD INCESTA, VLADAO JEDNOM OD NAJMOĆNIJIH DRŽAVA, A KADA BI GA VIDELI LJUDI SU BEŽALI OD GROZOTE

5. 30 STARIH MUŠKIH SRPSKIH IMENA KOJA SMO ZABORAVILI, A KOJA SU APSOLUTNO FANTASTIČNA