TRADICIJA U NOVOM RUHU: Počinje jedan od NAJLEPŠIH I NAJVESELIJIH FESTIVALA Srbije - LILALO (PROGRAM)

To Loznica

Šesti LilaLo festival održaće se od 11. do 16. jula u Loznici, Tršiću i Banji Koviljači. Kao i prethodnih godina, domaćini su spremili bogat i raznovrstan program! Organizator je Turistička organizacija grada Loznice, a pod pokroviteljstvom grada Loznice.


LilaLo je muzičko scenski festival koji afirmiše stvaralaštvo mladih. Posvećen je narodnom običaju lilanja koji je autentičan za grad Loznicu i regiju Podrinje. VIŠE O OVOM OBIČAJU MOŽETE ČITATI OVDE!

- Ideja za festival LilaLo nastala je u želji da zbližimo tradicionalno i moderno, da tradiciju prikažemo na jedan savremen način i sačuvamo je za generacije koje dolaze. Tema festivala je svetlo lile koje nam osvetljava budućnost i budi optimizam – kažu u Turističkoj organizaciji Loznice.

Kao i prethodnih godina, program je raznovrstan i zanimljiv svim generacijama jer su domaćini spremili za svakog ponešto:

TO Loznica

Paljenje obrednih lila – lilanje će se, prema tradiciji, održati u noći uoči Petrovdana, 11. jula, a pratiće ga ceremonija otvaranja festivala uz ulični performans sa vatrom – najveseliji i vizuelno najspektakularniji momenat dana. Kraj večeri obeležiće koncert pevačice Zejne i grupe Crne mambe.

Loznicu svakako treba posetiti tokom svih dana trajanja festivala LilaLo! Zakazani su koncerti Stefana Milenkovića, Kejt i Kendi, Artan Lili, Buč Kesidija, Parnog valjka… a pored bogatog muzičkog programa publika će uživati i u scenskim performansima, pozorišnim predstavama, animacijama za decu, izložbama, bioskopskim predstavama na otvorenom, nastupima kulturno umetničkih društava, vožnji fijakerom, etno bazarima, interaktivnim radionicama starih zanata… Može da zaigra u kolu za dukat ili prati uzbudljivo nadmetanje “Brkovi po Vuku“.

Sve najnovije informacije u vezi sa festivalom možete pronaći na sajtu Turističke organizacije grada Loznice, kao i njihovom Fejsbuk i Instagram nalogu.

Vidimo se u Loznici od 11. do 16. jula da lilamo zajedno!