O GODINI ZA NAMA: Šta ste NAJVIŠE ČITALI na sajtu Istorijskog zabavnika tokom 2020.

Aleksandra Bogdanović

O godini za nama…

Dragi moji,

2020. godina konačno je za nama… Ipak, koliko god turbulentna i teška bila, na mom ličnom planu dogodile su se i neke lepe stvari, pre svega kada je Istorijski zabavnik u pitanju.

Tokom 2020. sajt Istorijskog zabavnika, idejno zamišljen kao projekat jedne osobe (tj. mene - Aleksandre) narastao je iznad svih mojih očekivanja (iako ne i nadanja!). Čitanost je iz meseca i mesec rasla, interesovanje publike, kao i medija, bilo je sve veće i, sve u svemu, pretvorilo se ovo u jedan poduhvat koji daleko nadilazi hobi od koga je sve počelo.

Godinu za nama pamtiću po nagradi PC press-a kojom je Istorijski zabavnik proglašen za najbolji sajt u oblasti obrazovanja i kulture u Srbiji. Ovo ne bi bilo moguće bez vas - mojih čitalaca i pratilaca, i na tome ću vam biti zauvek zahvalna.

2020. donela je i mnogobrojne saradnje kako sa malim, tako i sa velikim brednovima. U ovom segmentu posla mnogo uživam, radila sam sa nekim beskrajno interesantnim ljudima i bilo je zadovoljstvo upoznati vas. Ako ikako mogu da vam pomognem ili želite da sarađujemo - znate gde možete da me nađete ;)

I za kraj, 2020. biće upamćena i kao godina tokom koje sam napisala knjigu! Istorijski zabavnik uskoro izlazi iz štampe! Nadam se da ćete u čitanju uživati bar koliko i ja u pisanju! A, eto i prilike da me podržite :)

Hvala vam na tome što sa mnom delite priče iz vaših porodičnih albuma! Hvala vam što svakodnevno čitate tekstove koje objavljujem! Hvala vam što birate da svoje vreme provedete baš na sajtu Istorijskog zabavnik!

Nadam se da ćete i vi 2020. pamtiti, ne po problemima i nedaćama koje je donela, već po malim srećama koje su vam se, nadam se, svima dogodile.

Želim vam, pre svega, zdravlja, a onda i sreće, ljubavi i trenutaka koji oduzimaju dah! Radujete se svakoj maloj radosti koju sudbina stavi na vaš put. Budite hrabri kada treba. Volite bez kajanja i zadrške. Živite život ispunjen običnim, svakodnevnim čudima.

Srećna Nova godina!

Aleksandra

p.s. I, za kraj -

TOP PET NAJČITANIJIH TEKSTOVA na sajtu u 2020. godini:

5. POŠLI SU U SMRT KAO U ŠETNJU: BILI SU NAJLEPŠI PAR BEOGRADA, A NJIHOVA SUDBINA NAJTRAGIČNIJA SRPSKA PRIČA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA

4. DA OSVETI MUŽA SPALILA JE ČITAV GRAD I UBILA SVAKOG KO BI JE PITAO – KADA ĆE PONOVO DA SE UDA

3. HOROR KOJI SE DOGODIO: 5. DECEMBRA 1952. PALA JE “OBIČNA” MAGLA… 4 DANA KASNIJE UBILA JE 12 HILJADA LJUDI!

2. NAJBOLESNIJA PORODICA U ISTORIJI: UŽIVALI SU U INCESTU I ORGIJAMA, A OD LUDILA NISU SPASLI NI SOPSTVENU DECU

1. NAJPERVERZNIJI ČOVEK IKADA: BIO JE TOLIKO POREMEĆEN DA GA JE NAPOLEON ZATVORIO U SAMICU DO KRAJA ŽIVOTA