NAJBOGATIJI PREDSEDNICI AMERIKE: Mogli su da kupe čitave države! Prvi na listi "težak je" 3.1 MILIJARDE

Najbogatiji predsednik SAD

Donald Tramp ubedljivo je najbogatiji predsednik u istoriji Amerike, ali daleko od toga da su oni pre njega bili “siromašni”!


Još pre nego što je, pre četiri godine postao predsednik SAD, spekulisalo se da će Donald Tramp biti najbogatiji čovek koji je sedeo u Ovalnom kabinetu. Sajt 24/7 Wall St. njegovo bogatstvo procenjuje na oko 3.1 milijarde dolara po čemu je Tramp daleko ispred “konkurencije”.

Ipak, teško da su ostali predsednici SAD bili “sirotinja”. Sajt 24/7 Wall St. uradio je interesantno poređenje - konvertovanjem imetaka svih predsednika SAD u istoriji u dolare koliko oni vrede 2020. sastavljena je lista najbogatijih predsednika Amerike. Ovom prilikom, predstavljam vam TOP DESET:

10. Bil Klinton

42. predsednik Amerike (1993- 2001)

Bogatstvo: 75.9 miliona

Izvor bogatstva: Klinton se zapravo obogatio nakon što je prestao da bude predsednik. Zaradio je milione od svoje autobiografije “Moj život”, a deo bogatstva došao je i od njegove supruge Hilari i njenih memoara “Težak izbor”. I on i ona mnogo zaražuju kao govornici.

9. Herbert Huver

31. predsednik Amerike (1929-1933)

Izvor bogatstva: Huver je istinski “milioner iz blata”. Odrastao kao siroče, diplomirao je na Univerzitetu Stanford i radio kao rudarski inženjer pre nego što je ušao u politiku. Kupio je nekoliko rudnika u kojima je kasnije pronađeno srebro i to ga je učinilo bogatim.

Bogatstvo: 83 miliona

8. Lindon Džonson

36. predsednik Amerike (1963-1969)

Bogatstvo: 109,3 miliona

Izvor bogatstva: Džonson je bio mlad, ambiciozan i siromašan mladić sve dok se nije oženio Klaudijom Tejlor, jednom od najbogatijih žena svog vremena. Stvorili su zajedno imperiju u Teksasu, ali najveći deo novca dolazio je od radio stanice koja je bila u vlasništvu gospođe Tejlor.

7. Džejms Medison

4. predsednik Amerike (1809-1817)

Bogatstvo: 113.3 miliona

Izvor bogatstva: Medisonovi roditelji bili su ekstremno bogati plantažeri i on je nasledio porodični biznis. Pred kraj života bio je u dugovima usled loših investicija i poročnog života nnjegovog usvojenog sina.

6. Endrju Džekson

7. predsednik Amerike (1829-1837)

Bogatstvo: 132,6 miliona

Izvor bogatstva: Džekson je jedan od retkih predsednika SAD koji su zapravo rođeni siromašni. Bogatstvo je stekao radeći kao pravnik i ženidbom. Nasledio je ogroman novac od supruge Rejčel koja je umrla malo pre nego što je on postao predsednik.

5. Teodor Ruzvelt

26. predsednik Amerike (1901-1909)

Bogatstvo: 139.7 miliona dolara

Izvor bogatstva: Skoro celokupno bogatstvo je nasledio. Čitavog života bio je u javnoj službi i smatra se da u njoj nije zaradio mnogo. Lagodan život omogućavalo mu je porodično bogatstvo.

4. Tomas Džeferson

3. predsednik Amerike (1801-1809)

Bogatstvo: 236.8 miliona dolara

Izvor bogatstva: Džeferson je pre ulaska u politiku bio bogati zemljoposednik i posedovao je veliki broj farmi. Ipak, interesantno je da je umro kao čovek u dugovima jer je živeo raskalašno i izvan svojih mogućnosti.

3. Džordž Vašington

1. predsednik Amerike (1789-1797)

Bogatstvo: 587 miliona

Izvor bogatstva: Najveći deo bogatstva je nasledio od polubrata, ali obogatio se i kao general i kasnije političar.

2. Džon F. Kenedi

35. predsednik Amerike (1961-1963)

Bogatstvo: 1,1 milijarda dolara

Izvor bogatstva: Bogatstvo Džona Kenedija nezgodno za ovakve procene, jer je većina nasleđena. Kenedi je rođen u izuzetno monoj porodici bogatoj generacijama.

1. Donald Tramp

45. predsednik Amerike (2017- trentno)

Bogatstvo: 3.1 milijarda

Izvor bogatstva: I Tramp je “rođen u svili i kadifi”. Procenjuje se da je od oca osim posla sa nekretninama nasledio i 413 miliona dolara i nakon toga tu sumu višestruko uvećao. U poređenju sa njim, njegov protivkandidat na izborima, Džo Bajden, čije bogatsvo Forbs procenjuje na “samo” 9 miliona dolara, izgleda kao puki siromah.

PROČITAJTE JOŠ:

KLOPKA U TV STUDIJU: TRI PRLJAVA TRIKA KOJIMA JE KENEDI UNIŠTIO NIKSONA I POSTAO PREDSEDNIK AMERIKE

OD SVIH LJUDI KOJI SU SEDELI U BELOJ KUĆI OVAJ ČOVEK JE BIO VEROVATNO NAJGORI PREDSEDNIK AMERIKE

TVRDOGLAVOST MU JE DOŠLA GLAVE: TUŽNA SUDBINA PREDSEDNIKA AMERIKE SA NAJKRAĆIM MANDATOM U ISTORIJI