NOVE KRITIKE NA RAČUN "NEČISTE KRVI"?! Nakon govora, sada smeta i OVO (FOTO)

Foto: Promo/This and that production

Serija “Nečista krv” živi svoj televizijski život i ne prestaje da privlači pažnju javnosti i izaziva mnogo komentara.


Nakon tri epizode u kojima je glavni lik bio hadži Trifun, radnja je napravila skok od 19 godina i sada gledaoci prate sudbinu njegovih sinova - Jovče i efendi Mite, a imali su priliku da po prvi put vide i likove iz Borinih romana koji će biti značajni za dalji razvoj priče - Sofku, gazda Marka i Mitketa.

Serija i dalje izaziva burne reakcije kod gledalaca, a osim govora, kao glavna zamerka, bar sudeći po komentarima sa društvenih mreža je i golotinja u seriji.

O ovome su pisale i komšije. U tekstu u kome izuzetno hvali seriju i dodaje da HRT treba da otkupi prava za prikazivanje, filmski kritičar zagrebačkog Jutarnjeg lista, Nenad Polimac eksplicitno kaže: “Serija će zasigurno izazvati golemo zanimanje, jer toliko seksa u nekom televizijskom proizvodu iz regije još nikad nije viđeno”.

A kako je to bilo u Borinim romanima?

Bora Stanković je jedan od najvećih srpskih realista. U svojim delima često se poigravao erotikom i potisnutim željama, pa mu ni “golotinja” nije bila strana. Kod njega sve puca od senzualnosti i skrivenih perverznih misli.

Ko je čitao njegova dela još kao srednjoškolsku lektiru zna da ništa od ovoga u njegovim romanima nije bilo eksplicitno kao u seriji, ali opet - reč je o drugom mediju, pa i drugoj epohi u kojoj dela nastaju.

- Nama je bilo najvažnije da taj duh Bore Stankovića uspemo da prenesemo. On je jako težak pisac za ekranizaciju, zato što je on neko ko je začetnik psihološkog romana kod nas. Publika može da očekuje ono što nije očekivala - istakao je u izjavi za RTS reditelj Goran Stanković.

- Mislim da će publika stvarno da se raduje jednoj dobro ispričanoj priči, jednom naboju emocija, ljubavi, patnje, muke, stradanja, ljubavi koje ne mogu da se ostvare, ugovornih brakova. Biće strašno katarzično - rekla je glumica Milena Predić koja u seriji tumači Sofkinu majku gostujući u Šarenici.

Umesto zgražavanja zbog “golotinje” gledaoci se pozivaju da probaju da proniknu dublje u motive i likove koji se u “Nečistoj krvi” pojavljuju kao i razmisle o pitanjima koje serija postavlja. A, ima ih dosta…

PROČITAJTE JOŠ:

GREŠKA U "NEČISTOJ KRVI"? ODGOVOR NA NAJČEŠĆU KRITIKU GLEDALACA SERIJE (FOTO)

TAJNA SCENE IZ "NEČISTE KRVI": DA LI STE PRIMETILI OVAJ DETALJ? ON JE OMAŽ ISTORIJI I JEDNOM GENIJALCU

SUDBINA JE TAKO HTELA: BORA STANKOVIĆ NAŠAO JE ANGELINU, LJUBAV SVOG ŽIVOTA, ZAHVALJUJUĆI SUJEVERJU

(FOTO) OVAKO JE IZGLEDALA PRAVA KOŠTANA BORE STANKOVIĆA I SUDBINA JOJ JE BILA JOŠ TRAGIČNIJA OD ONE U DRAMI